brød og bakst

Hjemmelagde potetkaker

Har du kokt for mye poteter til middagen, er det all grunn til å juble. Da kan du lage urnorske potetkaker av restene – akkurat som de gjorde i «gamledager».

Potetkaker av potetrester, på blåmønstret tallerken, på trebord. Stabel med potetkaker i bakgrunnen. Potetkaken på tallerkenen har en kule vaniljeis på toppen, med ringlet mørk sirup over.

1t / 20min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

1 porsjoner

1kgmandelpoteter (kokte og skrelte)

1tssalt

3dlmel (bygg, rug eller hvetemel)

en halvdlmel (til utbaking)

Fremgangsmetode

Mos de kokte potetene sammen med saltet med en kvern, potetmoser eller en gaffel.
Tilsett litt og litt mel, og fortsett mosingen. Det er ikke sikkert du trenger å bruke alt melet. For mye mel gjør potetkakene tørre, så tilsett nok mel til du har en lett og fin deig.
Elt deigen godt sammen med hendene og rull deigen til en stor pølse.
Kjevle deigen ut til en stor leiv og stikk ut potetkaker, eller del pølsen opp i mindre deler som kjevles ut én og én. Er deigen vanskelig å kjevle ut, kan det være for lite mel i deigen.
Stek kakene i en tørr stekepanne eller på en takke på litt over middels varme.
Pakk potetkakene inn i et fuktet kjøkkenhåndkle etter hvert som de er ferdig stekt, så holder de seg myke.

Tips!

Om du legger litt mel i stekepanne og melet etter et minutt blir lysebrunt, er det passe varmt og klart for steking!

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit