brød og bakst
Hjemmelagde potetkaker
Har du kokt for mye poteter til middagen, er det all grunn til å juble. Da kan du lage urnorske potetkaker av restene – akkurat som de gjorde i «gamledager».
1t / 20min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
1 porsjoner
1 kgmandelpoteter (kokte og skrelte)
1 tssalt
3 dlmel (bygg, rug eller hvetemel)
en halv dlmel (til utbaking)
Fremgangsmetode
Mos de kokte potetene sammen med saltet med en kvern, potetmoser eller en gaffel.
Tilsett litt og litt mel, og fortsett mosingen. Det er ikke sikkert du trenger å bruke alt melet. For mye mel gjør potetkakene tørre, så tilsett nok mel til du har en lett og fin deig.
Elt deigen godt sammen med hendene og rull deigen til en stor pølse.
Kjevle deigen ut til en stor leiv og stikk ut potetkaker, eller del pølsen opp i mindre deler som kjevles ut én og én. Er deigen vanskelig å kjevle ut, kan det være for lite mel i deigen.
Stek kakene i en tørr stekepanne eller på en takke på litt over middels varme.
Pakk potetkakene inn i et fuktet kjøkkenhåndkle etter hvert som de er ferdig stekt, så holder de seg myke.
Tips!
Om du legger litt mel i stekepanne og melet etter et minutt blir lysebrunt, er det passe varmt og klart for steking!
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆