brød og bakst
Hjemmelagede frøknekkebrød
Et godt, knasende hjemmelaget knekkebrød skal helst ha masse gode frø og kjerner. Ved å bløtlegge frø og kjerner først får du mat som er mildere for magen, samtidig som næringsopptaket blir større, og kroppen enklere kan ta til seg blant annet mineralene jern og magnesium.
1t 10min / 0min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
400 ghavregryn
100 glinfrø
100 gsesamfrø
100 gsolsikkekjerner
100 ggresskarkjerner
7 dlvann (+ ekstra til bløtlegging)
1 tssalt (+ 1 ts til bløtlegging)
Fremgangsmetode
Legg frø og kjerner (ikke havregryn) i en stor bolle og fyll på med vann til alt er godt dekket. Bland in 1 ts salt og la dette stå på kjøkkenbenken dekket med et klede over natten.
Bland havregryn med 7 dl vann og 1 ts salt i en annen bolle, dekk med klede og la dette også stå over natten.
Hell av vannet i bollen med kjerner og frø, og skyll gjerne disse i et dørslag. Bland inn de avrente kjernene og frøene med havregrynsblandingen.
Sett stekeovnen på 160 ˚C varmluft og stryk blandingen jevnt utover tre bakepapirkledde stekebrett.
Sett alle tre brettene inn i stekeovnen og la steke i 10 minutter. Ta så brettene ut av ovnen og rut opp til passe knekkebrød. Sett brettene tilbake i ovnen og stek i 20 minutter, bytt plass på brettene, og stek i 20 minutter til.
Gjør dette en gang til, slik at total steketid blir 10 + 60 min. Da skal knekkebrødene være sprø og tørre og kan avkjøles på en rist.
Dersom noen ikke er helt tørre enda kan du ettersteke disse i 10-20 minutter til alene på en rist.
Oppskriften gir ca. 30-35 knekkebrød, avhengig av størrelse. Disse oppbevares tørt og lufttett etter steking.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆