brød og bakst

Hotel Bristols perfekte scones

På Hotel Bristol i Oslo serverer de perfekte scones hver eneste uke. Konditorsjef Thea Tsiplakis gir deg hemmeligheten!

Spisesalen på Hotel Bristols, og nærbilde av de legendariske sconesene

25min / 20min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

12 porsjoner

1kghvetemel

1 og en halvssbakepulver

en fjerdedelssnatron

en fjerdedelsssalt

250gsmør (kaldt)

375gcréme fraîche

3stkegg

250gsukker

2 og en halvstkappelsiner (Kun skallet - finrevet)

325ghvit sjokolade

Fremgangsmetode

Bland mel, bakepulver, natron og salt med det kalde smøret i en kjøkkenmaskin med K-kroken i 10 minutter, eller til smøret er godt vendt inn.
Tilsett crème fraîche, egg og sukker, kjøres i ca 3 minutter.
Tilsett finrevet appelsinskall og grovhakket hvit sjokolade. Blandes lett inn i deigmassen.
Ha deigen på benken og kna den så du får en fin og litt klissete deigmasse.
Kjevles ut til cirka 1,5 cm tykkelse, og stikkes ut i ønsket størrelse.
Kan fryses rå og stekes fra frossen tilstand.
Stekes på 185 grader i cirka 15 minutter.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit