brød og bakst
Myke og luftige hamburgerbrød
Skal du først kline til med hjemmelagde hamburgerbrød, så er dette oppskriften du bør gå for.
1t 20min / 30min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
10 porsjoner
1 og en halv dlvarmt vann
2 og en halv dlmelk
50 ggjær
2 sssukker
1 tssalt
en halv dlolje
9 dlmel
1 stkegg til pensling
2 sssesamfrø
Fremgangsmetode
Forvarm ovnen på 200 grader varmluft.
Bland varmt vann og melk i en stor bolle. Dette skal holde ca. 37 grader (juster eventuelt med kaldt vann).
Tilsett gjær og sukker, og la stå i 5 minutter.
Tilsett mel og rør et par runder før du tilsetter salt og olje.
Bland godt. Deigen skal være litt klissete. Dekk med plastfolie eller lokk og sett til heving på et lunt sted i ca. 40 min—til dobbel størrelse.
Ha litt olje på benkeplaten og hvelv deigen ut av bollen. Ha samtidig litt olje på hendene og pakk deigen lett sammen til en stor ball.
Ta frem en vekt og vei hele deigen. Den skal veie ca. 1000 g.
Ha vekten klar når du deler opp deigen i like store emner (10 stk a ca. 100 g.). Da får du like store burgerbrød.
Rull hvert emne til baller og legg på bakeplate med bakepapir. Klem de litt ned, slik at de får en litt større diameter.
La brødene etterheve i ca. 20 min. Pensle med egg og pynt med sesamfrø like før de settes midt i ovnen og steker i ca 12-15 minutter. Når de er lys-gylne tas de ut og avkjøles på rist.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆