Til hovedinnhold
brød og bakst

Sprø knekkebrød med kullsyre

Grove knekkebrød med masse frø blir ekstra sprø når du baker dem med kullsyre.

1t / 30min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Middels

Ingredienser

4 porsjoner

linfrø

solsikkekjerner

sesamfrø

gresskarfrø

nøtter (finhakkede)

sammalt rug (eller bruk fiberhusk for å lage glutenfrie knekkebrød)

salt

kullsyrevann

Fremgangsmetode

Forvarm ovnen til 150°C, varmluft. Dekk to stekebrett med bakepapir.
Ha frø, nøtter, rugmel og salt i en bolle. Nøttene kan finhakkes for hånd, men har du en kjøkkenmaskin går det mye fortere. Bland alt godt med en skje.
Hell i det kullsyreholdige vannet og rør til alt er godt blandet. La røren stå i 5 til 10 minutter.
Fordel røren mellom de to brettene, og bre den utover i et tynt og jevnt lag. Det enkleste er å bruke en stor metallspatula til dette, men en kniv går også fint.
Bruk en kniv eller pizzaskjærer til å markere ønskede ruter.
Sett begge brettene inn i ovnen, et på nederste og et på midterste rille, og stek dem i en time. Etter at halve steketiden er gått, bytter du plass på brettene. Det er viktig at ovnen står på varmluft, ellers kan ikke begge brettene stekes samtidig.
Avkjøl knekkebrødene, og brekk dem fra hverandre. Oppbevares tørt.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆