Til hovedinnhold
dessert og søt bakst

Eventyrlig god suksessterte med friske bringebær

Det blir ikke en skikkelig kakefest uten en klassisk Suksessterte. Vi har gjort den klar til festen med ekstra mye krem, syrlige bringebær og fargerike blomster.

30min / 1t 30min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Middels

Ingredienser

4 porsjoner

Dette trenger du til mandelbunn:

1dæsjsmør (til kakeformen)

4stkeggehviter

125gmandler (malte)

125gsukker

en halvtsbakepulver

Dette trenger du til gul krem:

200gromtemperert smør

6stkeggeplommer

150gsukker

1 og en halvdlkremfløte

1tsvaniljesukker

1knivspisssalt

1håndfullfriske bringebær

1dæsjsitronmelisse (spiselige blomster (kan sløyfes))

Fremgangsmetode

Start med mandelbunnen

Sett ovnen på 175˚C. Gni kakeformen inn med smør og fest bakepapir i bunnen.
Sørg for at bakebollen er helt ren, og pisk eggehvitene til de begynner å forme topper.
Bruk food processor med kniv eller en mandelkvern til å kjøre mandlene til små smuler.
Bland sammen malte mandler, sukker og bakepulver. Vend inn i de stivpiskede eggehvitene med en slikkepott.
Fordel røren jevnt utover kakeformen. Stek på rist midt i ovnen i ca. 30 minutter. Mandelbunnen skal ha en fast og tørr overflate når den er ferdig. La stå i kakeformen til bunnen er helt avkjølt og har falt litt sammen.

Lag den gule kremen

Del smøret i små terninger og la de stå på benken mens du lager resten av kremen.
Rør sammen eggeplommer, sukker, kremfløte og vaniljesukker i en kasserolle med belegg. Sørg for at blandingen er klumpfri.
Varm opp over svak til middels sterk varme. Rør godt i bunnen hele tiden. Ved første kokeboble trekkes kasserollen bort fra varmen. Sett kremen til avkjøling i romtemperatur.
Smørterningene piskes inn for hånd, én og én mens kremen fremdeles er litt lunken. Smak til med salt. Sett kremen i kjøleskapet ca. 30 minutter før den smøres utover kakebunnen.
Pynt suksessterten med friske bringebær, sitronmelisse og/eller spiselige blomster rett før servering.

Fryse-tips!

Suksessterte kan fryses ned med krem og det hele og tas opp når det kommer gjester på besøk eller du rett og slett bare har lyst på kake. Bunnen blir herlig seig og nesten enda bedre enn når den er helt fersk. Tin kaken på benken og pynt med fargerike bær.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn