Til hovedinnhold
dessert og søt bakst

Formkake med bringebær og hvit sjokoladeglasur

En saftig formkake med en fantastisk rosa glasur med hvit sjokolade og masse friske bringebær. Har du sett noe så lekkert! Glasuren holder seg lenge i kjøleskapet og kan selvfølgelig brukes på andre kaker eller på nybakte boller.

30min / 30min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Middels

Ingredienser

4 porsjoner

Formkake:

smør

sukker

egg

kanel

sitroner (saft + revet skall)

hvetemel

bakepulver

Glasur:

gelatinplater

vann

glukose

sukker

kondensert melk

hvit sjokolade

vann

konditorfarge (rød)

bringebær

spiselige blomster (til pynt)

Fremgangsmetode

Formkake

Pisk smør og sukker luftig. Skill eggene. Pisk eggeplommene inn i smørkremen. Tilsett kanel og revet sitronskall.
Sikt i det tørre og bland godt. Press saften fra sitronene og rør den inn. Pisk eggehvitene stive og vend dem inn i røren til slutt.
Ha røren i en brødform med bakepapir i bunnen. Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i ca. 25-30 minutter til den er gjennomstekt.
Avkjøl kaken helt. Løsne kaken fra formen ved å skjære forsiktig langs kanten av formen med en skarp kniv. Ta kaken ut av formen og fjern bakepapiret. Sett kaken på en rist.

Glasur

Bløtlegg gelatinen i kaldt vann.
Kok vann, glukose og sukker til 103 grader. Klem vannet ut av gelatinen, og rør gelatin og kondensert melk i sukkerblandingen. Hell dette over sjokoladen og kjør det glatt med stavmikser. Tilsett ønsket mengde konditorfarge.
Avkjøl glasuren litt og glaser formkaken, gjerne i flere omganger. Pynt med bringebær og blomster fra hagen.
Tips! Glasuren kan oppbevares over lang tid i kjøleskapet.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆