Til hovedinnhold
dessert og søt bakst

Iskremtårn med salt karamellsaus og saltstenger

Alt du trenger å gjøre, er å lage et stort tårn av iskuler på et fat, og helle hjemmelaget karamellsaus med maldonsalt over, før du avslutter med et dryss salstenger og eventuelt vaniljefudge i biter. Vipps har du en imponerende dessert som slår ann hos selv de minste rundt bordet!

Iskremtårn med salt karamellsaus og saltstenger

30min / 30min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

6 porsjoner

Dette trenger du:

1 og en halvlvaniljeis

1 og en halvlsjokoladeis

5bitervaniljefudge (delt i 4)

10stksaltstenger (delt i mindre biter)

Hjemmelaget karamellsaus:

2 og en halvdlkremfløte

3ssmeierismør

100gsukker

1ssvaniljesukker

1tsmaldonsalt

Fremgangsmetode

Lag kuler av isen, og legg dem over i en liten langpanne. Sett det i fryseren.

Hjemmelaget karamellsaus

Smelt sukkeret til det blir gyllent i en tykkbunnet kjele.
Tilsett fløte, litt og litt om gangen og rør godt til sukkeret har løst seg opp.
Når blandingen er jevn, tilsettes smør, salt og vaniljesukker. La det koke i 8-10 minutter på middels varme. Avkjøl og sett til side.
Dander de dypfryste iskulene som et tårn på et fat. Pynt med fudgebiter, saltstenger og salt karamellsaus.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn