dessert og søtt
Lun rispudding med krydret klementinkompott
Gi grøtrestene nytt og spennende liv som rispudding. Den nydelige restedesserten med klementinkompott kan fort bli din nye dessertfavoritt til jul!
1t / 30min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
6 porsjoner
Dette trenger du:
2 dlmelk
3 stkeggeplommer
3 sssukker
en halv stkvaniljestang (kun frøen)
600 gkokt risgrøt (kald)
Dette trenger du til klementinkompott:
500 gklementiner (halvparten med skall, i terninger)
100 gsukker
2 dlvann
1 stkvaniljestang (delt i to)
1 stkkanelstang
1 stkstjerneanis
2 ssrosiner
1 sspotetmel
2 sskaldt vann
Dette trenger du til honningristede mandler:
100 gmandler
1 tsflytende honning
1 ssvarmt vann
en fjerdedel tsflaksalt
Fremgangsmetode
Start med klementinkompotten: Skrell halvparten av klementinene og kast skallet.
Skjær klementinene, inkl. dem med skall, i terninger og ha i en kasserolle. Tilsett sukker, vann, vanilje, kanel, stjerneanis og rosiner. Kok opp under omrøring, senk temperaturen og la alt småkoke under lokk i 1 time.
Rør sammen potetmel og vann til en jevning uten klumper. Hell jevningen i en tynn stråle mens du rører i kompotten. Tilsett mer jevning hvis ikke konsistensen er tykk nok, men husk at kompotten også tykner når den avkjøles.
Lag rispudding: Forvarm ovnen til 180˚C. Pisk sammen melk, eggeplommer, sukker og vaniljestang.
Rør melkeblandingen godt sammen med ferdiglaget risgrøt.
Sett ildfaste porsjonsformer i en dyp langpanne og fyll i risblandingen. Hell varmt vann i langpannen til det står 1/3 opp på formene.
Stek rispuddingen midt i ovnen i ca. 40 minutter, til toppen er lett gyllen.
Lag honningristede mandler: Rist mandlene 2-3 minutter i en stekepanne på sterk varme. Ta pannen bort fra varmen når du kjenner aromaen av nøttene.
Rør ut honning i varmt vann, hell over mandlene og rør godt. Sett stekepannen tilbake på middels sterk varme og rør om til all væsken har fordampet.
Spre mandlene godt utover på et stykke bakepapir, dryss på litt flaksalt og la nøttene avkjøles helt. Oppbevares i glass med tett lokk.
Server varm rispudding sammen med krydret klementinkompott og honningristede mandler.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆