dessert og søtt

Lun rispudding med krydret klementinkompott

Gi grøtrestene nytt og spennende liv som rispudding. Den nydelige restedesserten med klementinkompott kan fort bli din nye dessertfavoritt til jul!

Rispudding med krydret klementinkompott og honningristede mandler servert i ildfaste grå skåler på lyst trefat dekket med lyseblå linserviett. Granbar ved siden av, og skål med krydret klementinkompott i bakgrunnen.

1t / 30min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Middels

Ingredienser

6 porsjoner

Lun rispudding:

2dlmelk

3stkeggeplommer

3sssukker

en halvstkvaniljestang (kun frøen)

600gkokt risgrøt (kald)

Krydret klementinkompott:

500gklementiner (halvparten med skall, i terninger)

100gsukker

2dlvann

1stkvaniljestang (delt i to)

1stkkanelstang

1stkstjerneanis

2ssrosiner

1sspotetmel

2sskaldt vann

Honningristede mandler:

100gmandler

1tsflytende honning

1ssvarmt vann

en fjerdedeltsflaksalt

Fremgangsmetode

Krydret klementinkompott

Skrell halvparten av klementinene, og kast skallet.
Skjær klementinene, inkl. dem med skall, i terninger og ha i en kasserolle. Tilsett sukker, vann, vanilje, kanel, stjerneanis og rosiner. Kok opp under omrøring, senk temperaturen og la alt småkoke under lokk i 1 time.
Rør sammen potetmel og vann til en jevning uten klumper. Hell jevningen i en tynn stråle mens du rører i kompotten. Tilsett mer jevning hvis ikke konsistensen er tykk nok, men husk at kompotten også tykner når den avkjøles.

Lun rispudding

Forvarm ovnen til 180˚C. Pisk sammen melk, eggeplommer, sukker og vaniljestang.
Rør melkeblandingen godt sammen med ferdiglaget risgrøt.
Sett ildfaste porsjonsformer i en dyp langpanne og fyll i risblandingen. Hell varmt vann i langpannen til det står 1/3 opp på formene.
Stek rispuddingen midt i ovnen i ca. 40 minutter, til toppen er lett gyllen.

Honningristede mandler

Rist mandlene 2-3 minutter i en stekepanne på sterk varme. Ta pannen bort fra varmen når du kjenner aromaen av nøttene.
Rør ut honning i varmt vann, hell over mandlene og rør godt. Sett stekepannen tilbake på middels sterk varme og rør om til all væsken har fordampet.
Spre mandlene godt utover på et stykke bakepapir, dryss på litt flaksalt og la nøttene avkjøles helt. Oppbevares i glass med tett lokk.
Server varm rispudding sammen med krydret klementinkompott og honningristede mandler.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit