Til hovedinnhold
dessert og søt bakst

Denne magiske kaken får på mystisk vis tre lag under steking

Én røre blir på magisk vis til en kake med tre lag når du steker den. Ikke rart den kalles «magic cake»!

Denne magiske kaken får på mystisk vis tre lag under steking

50min / 2t 30min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

8 porsjoner

Dette trenger du:

4stkegg

5dlmelk

1tsvaniljesukker (Vaniljeessens, noen dråper)

150gsukker

1ssvann

125gsmør

110ghvetemel

1klypesalt

Til coulis:

1posefrosne bjørnebær

1sssukker (noen spiseskjeer )

Fremgangsmetode

Varm ovnen til 150 grader.
Pisk eggehvitene stive i en bakebolle. La stå.
Pisk eggeplommene hvitt med sukker i en annen bolle. Smelt smøret, og hell det i bollen under visping.
Tilsett melet i egg- og sukkerblandingen, og pisk til en jevn blanding.
Tilsett noen dråper vaniljeessens i melken. Hell deretter melken i en tynn stråle i bollen, og pisk i noen minutter. Røren kommer til å være svært flytende.
Bruk en stor ballongvisp til å FORSIKTIG blande de stive eggehvitene med resten av røren.
Hell blandingen i en smurt springform (Ø 24), og sett den midt i ovnen i 50 minutter.
Ta kaken ut mens den fortsatt er litt «skjelven» i midten, og la kjøle seg ned til romtemperatur. Sett den deretter i kjøleskap i ytterligere to-tre timer.
Serveres med hjemmelaget bjørnebærcoulis, eller et dryss revet sjokolade. Du lager bjørnebærcoulisen ved å varme bjørnebærene i en kasserolle, og smake til med sukker. La coulisen kjøle seg ned, og servér den lun.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn