Til hovedinnhold
dessert og søt bakst

Mini pavlova med kirsebærsaus

Mini pavlova er genialet til 17. mai -selskapet! Lag en smakfull kirsebærsaus som topping, og servér en pavlova litt utenom det vanlige!

Mini pavlova med kirsebærsaus

40min / 15min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Middels

Ingredienser

8 porsjoner

Mini pavlova:

eggehviter (romtemperert)

hvitvinseddik

sukker

maizena

vaniljesukker

Kirsebærsaus:

kirsebær (frosne eller ferske)

vann

sukker

potetmel

kaldt vann (til å røre ut potetmelet)

Pynt:

kremfløte (pisket til krem)

moreller (eller kirsebær, ferske)

friske mynteblader

Fremgangsmetode

Oppskriften gir ca. 8 mini pavlova.

Pavlova

Sett stekeovnen på 150 °C og finn fram en stekeplate dekket med bakepapir. Tegn opp 8 sirkler, med ca. 8 cm i diameter.
Visp eggehviter til hardt skum i en helt ren bolle. Ha i hvitvinseddik mens du visper.
Bland sukker, maisenna og vaniljesukker, og tilsett det litt etter litt i eggehvitene mens du fortsatt visper.
Når massen er blank, smidig og fast; ha den over på bakepapiret og form den til runde bunner innenfor sirklene du har tegnet opp.
Senk temperaturen i stekeovnen til 120 °C og sett inn stekeplaten nederst i ovnen. Stek i ca. 30-40 minutter. Følg med – kakene skal være harde utenpå og myke inni.
La pavlovaene avkjøles på rist, og ta bakepapiret forsiktig av.

Kirsebærsaus

Ha kirsebærene i en kjele sammen med vann og sukker. Kok et par minutter.
Bland potetmel og vann til du får en klumpfri jevning. Trekk kjelen av platen og hell i jevningen i en tynn stråle, under omrøring, til du har en fyldig og glatt saus.
La sausen få et raskt oppkok igjen før den avkjøles og serveres. Den skal ikke koke lenge, kun et par sekunder.
Pynt like før servering så mini pavlovaene ikke blir vassne.

Tips!

Får du ikke tak i frosne eller ferske kirsebær kan du se om du finner noen på boks eller glass. Ellers kan et kirsebærsyltetøy også bli basen for en deilig saus.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆