Til hovedinnhold
kaker

Chocolate mug cake

Mug cake er løsningen på alle dine sjokoladerelaterte problemer i hverdagen. Dette er uten tvil det beste som skjedd siden sjokoladekake!

Mug cake, sjokoladekake i en kopp

2min / 8min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Superenkel

Ingredienser

2 porsjoner

2stkkopp som rommer 3 dl

8sshvetemel

8sssukker

4sskakao

4sssammenvispet egg

6ssmelk

6ssmatolje

2tsvaniljeessens

100gmørk sjokolade (70%)

Fremgangsmetode

Bland sammen mel, sukker og kakao i koppene.
Ha i egg, melk, vaniljeessens og olje og rør med en teskje til du får en glatt deig. Du skal bruke en matolje med nøytral smak, så unngå olivenolje eller soyaolje.
Grovhakk sjokoladen, og rør inn halvparten av sjokoladen.
Sett koppene i mikrobølgeovnen, og stek på full styrke (opptil 1000 watt) i 2 til maks 3 minutter:
Alle mikrobølgeovner varierer i styrke, men som regel er kaken bløt i midten etter 2 minutter og gjennomstekt etter 3 minutter. Følg med underveis i stekingen, og stans når du er fornøyd med konsistensen.
Strø over resten av den hakkede sjokoladen, og spis kaken varm med skje rett fra koppen.

HAR DU IKKE MØRK SJOKOLADE?

Da kan du lage en eplekake i kopp. Bytt ut kakaoen med samme mengde ekstra mel, og tilsett 1 ss melis og ½ ss kanel. Ha i epler i terninger i koppen i stedet for sjokolade, og dryss over sukker og kanel til slutt. Yummy!  

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit