kaker
Chocolate mug cake
Mug cake er løsningen på alle dine sjokoladerelaterte problemer i hverdagen. Dette er uten tvil det beste som skjedd siden sjokoladekake!
2min / 8min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Superenkel
Ingredienser
2 porsjoner
2 stkkopp som rommer 3 dl
8 sshvetemel
8 sssukker
4 sskakao
4 sssammenvispet egg
6 ssmelk
6 ssmatolje
2 tsvaniljeessens
100 gmørk sjokolade (70%)
Fremgangsmetode
Bland sammen mel, sukker og kakao i koppene.
Ha i egg, melk, vaniljeessens og olje og rør med en teskje til du får en glatt deig. Du skal bruke en matolje med nøytral smak, så unngå olivenolje eller soyaolje.
Grovhakk sjokoladen, og rør inn halvparten av sjokoladen.
Sett koppene i mikrobølgeovnen, og stek på full styrke (opptil 1000 watt) i 2 til maks 3 minutter:
Alle mikrobølgeovner varierer i styrke, men som regel er kaken bløt i midten etter 2 minutter og gjennomstekt etter 3 minutter. Følg med underveis i stekingen, og stans når du er fornøyd med konsistensen.
Strø over resten av den hakkede sjokoladen, og spis kaken varm med skje rett fra koppen.
HAR DU IKKE MØRK SJOKOLADE?
Da kan du lage en eplekake i kopp. Bytt ut kakaoen med samme mengde ekstra mel, og tilsett 1 ss melis og ½ ss kanel. Ha i epler i terninger i koppen i stedet for sjokolade, og dryss over sukker og kanel til slutt. Yummy!
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆