Til hovedinnhold
dessert og søt bakst

Panna cotta med mangosaus er årets påskedessert

Vi snakker vaniljepudding smooth som silkesnø med en saus gul som påskekyllinger – kan det bli mer påske enn panna cotta, egentlig?

Panna cotta med mangosaus er årets påskedessert

30min / 4t 30min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

Dette trenger du:

3stkplater gelatin

en halvstkvaniljestang

1 og en halvsssukker

2dlfløte

2dlkulturmelk, hel

Mangosaus:

en halvdlvann

1 og en halvsssukker

1stkmoden mango

sitron (1-2 ts eller mer)

Fremgangsmetode

Legg gelatinplatene i bløt i kaldt vann, minst 5 minutter.
Del vaniljestangen på langs og skrap ut frøene. Gni frøene sammen med litt av sukkeret. Ha dette, resten av sukkeret, den tomme vaniljestangen og fløten i en liten kasserolle. Kok opp under omrøring til sukkeret er løst opp. Avkjøl fløten litt.
Klem ut vannet fra gelatinplatene og inn i fløteblandingen til de er oppløst.
Avkjøl blandingen enda mer, til den er lunken, før kulturmelken røres inn (er væsken for varm skiller surmelken seg).
Fjern vaniljestangen og hell over i passende serveringsglass. Sett kjølig i minst 4 timer.

Mangosaus

Kok opp vann og sukker til sukkeret er oppløst. Avkjøl.
Skjær mango i biter og bruk stavmikser eller blender til å mose fruktbitene sammen med sukkerlaken. Smak til med sitron.
Hell mangosausen over panna cottaene ved servering.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn