Til hovedinnhold
dessert og søt bakst

Riskrem med nøtter og salt karamellsaus

Riskrem er tidenes juledessert, men prøv å bytte ut den røde sausen med karamellsaus med salt og hakkede nøtter. Hasselnøtter gir litt å tygge på, og salt setter ekstra god smak på karamellen. Bruk gjerne ferdig karamellsaus hvis du vil gjøre det ekstra enkelt.

Riskrem med nøtter og salt karamellsaus

20min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

Dette trenger du:

5dlferdig risgrøt

1stkvaniljestang

5dlkremfløte

1 og en halvssmelis

Karamellsaus:

200gsukker

70glys sirup

2dlkremfløte

100gmeierismør

2klypehavsalt

200ghasselnøtter

Fremgangsmetode

Del vaniljestangen på langs og skrap ut frøene. Pisk fløte, melis og vaniljefrø til en løs krem. Smak evt. til med mer melis, men husk at karamellsausen er ganske søt.
Vend risgrøten forsiktig med kremen, men ikke rør så mye at konsistensen bli kornete. Sett riskremen i kjøleskapet.
Lag karamellsausen. Ha sukker og lys sirup i en tykkbunnet kjele. Smelt det til karamell på lav/middels varme.
Tilsett fløten litt etter litt, og la det koke noen minutter.
Ha i smør og havsalt, og rør til alt er godt blandet.
Fordel nøttene utover et stekebrett med bakepapir, og stek dem i ovnen på 180 grader i ca. 10 minutter. Avkjøl dem og gni av den tynne hinnen med et rent kjøkkenhåndkle. Hakk nøttene grovt.
Server riskremen med karamellsaus og hakkede nøtter.
Tips: Bruk gjerne ferdig karamellsaus for å gjøre oppskriften litt enklere.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn