dessert og søtt
Klassisk vaniljefromasj
Fromasj er definitivt en av de klassiske dessertene som fortjener å komme tilbake på moten. Den har jo virkelig alt!
30min / 2t forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
5 stkeggeplommer
5 sssukker
5 dlkremfløte
1 stkvaniljestang
4 platergelatin
en halv dlvann
Fremgangsmetode
Bløtlegg gelatinplatene i iskaldt vann.
Splitt vaniljestangen på langs med en liten kniv og skrap ut vaniljefrøene med en teskje eller baksiden av kniven.
Pisk eggeplommer, sukker og vaniljefrøene til tykk og jevn eggedosis. Visp kremfløte til myk og luftig krem, og vend kremen inn i eggedosisen.
Varm opp vannet til det så vidt begynner å koke i en liten kasserolle. Klem vannet så godt som mulig ut av gelatinplatene og løs dem opp i det varme vannet.
Vend gelatin blandingen raskt inn i eggekremen.
Fyll fromasjen i glass, og pynt med for eksempel jordbær og pistasjnøtter.
Sett glassene i kjøleskapet, og la dem stå et par timer til fromasjen har stivnet.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆