dessert og søtt
Klassisk vaniljefromasj
Fromasj er definitivt en av de klassiske dessertene som fortjener å komme tilbake på moten. Den er luftig, myk og helt uimotståelig!
30min / 2t forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
Dette trenger du:
5 stkeggeplommer
5 sssukker
5 dlkremfløte
1 stkvaniljestang
4 platergelatin
en halv dlvann
Til servering:
1 kurvferske jordbær
1 håndfullhakkede pistasjnøtter
Fremgangsmetode
Bløtlegg gelatinplatene i iskaldt vann.
Splitt vaniljestangen på langs med en liten kniv og skrap ut vaniljefrøene med en teskje eller baksiden av kniven.
Pisk eggeplommer, sukker og vaniljefrøene til tykk og jevn eggedosis. Visp kremfløte til myk og luftig krem, og vend kremen inn i eggedosisen.
Varm opp vannet til det så vidt begynner å koke i en liten kasserolle. Klem vannet så godt som mulig ut av gelatinplatene og løs dem opp i det varme vannet.
Vend gelatin blandingen raskt inn i eggekremen.
Fyll fromasjen i glass, sett i kjøleskapet, og la stå et par timer til fromasjen har stivnet.
Pynt med ferske jordbær og hakkede pistasjnøtter før servering.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆