dessert og søtt

Klassisk vaniljefromasj

Fromasj er definitivt en av de klassiske dessertene som fortjener å komme tilbake på moten. Den er luftig, myk og helt uimotståelig!

To glass med klassisk vaniljefromasj pyntet med jordbær og hakkede pistasjnøtter, servert på blåmalt serveringsbrett i tre. Ferske jordbær ved siden av.

30min / 2t forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

Dette trenger du:

5stkeggeplommer

5sssukker

5dlkremfløte

1stkvaniljestang

4platergelatin

en halvdlvann

Til servering:

1kurvferske jordbær

1håndfullhakkede pistasjnøtter

Fremgangsmetode

Bløtlegg gelatinplatene i iskaldt vann.
Splitt vaniljestangen på langs med en liten kniv og skrap ut vaniljefrøene med en teskje eller baksiden av kniven.
Pisk eggeplommer, sukker og vaniljefrøene til tykk og jevn eggedosis. Visp kremfløte til myk og luftig krem, og vend kremen inn i eggedosisen.
Varm opp vannet til det så vidt begynner å koke i en liten kasserolle. Klem vannet så godt som mulig ut av gelatinplatene og løs dem opp i det varme vannet.
Vend gelatin blandingen raskt inn i eggekremen.
Fyll fromasjen i glass, sett i kjøleskapet, og la stå et par timer til fromasjen har stivnet.
Pynt med ferske jordbær og hakkede pistasjnøtter før servering.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit