Til hovedinnhold
dessert og søt bakst

Sommerens festkake

Sommerens fineste festkake, en høy og flott kake fylt med jordbærkrem og toppet med friske jordbær, makroner og marengs. Så fin at den passer både til bryllup og til sommerfesten.

40min / 30min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Middels

Ingredienser

4 porsjoner

Kakebunn:

egg

sukker

mel

bakepulver

Krem:

fløte

sukker

vaniljestang

eplemost

jordbær

Pynt:

jordbær

makroner (gjerne med jordbærsmak)

marengs (rosa)

urter (og spiselige blomster)

Fremgangsmetode

Kakebunn

Visp egg og sukker til tykk eggedosis. Sikt mel og bakepulver sammen og vend det forsiktig inn i eggedosisen.
Ha deigen i en smurt springform og stek kaken nederst i ovnen på 180 °C i 30-40 minutter. Avkjøl helt før du deler den og legger den sammen med krem og bær.

Krem

Visp fløte, sukker og frøene fra vaniljestangen til krem. Legg en kakebunn på et fat. Dynk den med eplemost.
Kjør jordbærene til puré med en stavmikser og smør et lag jordbærpuré på kakebunnen. Ha på et tynt lag med vispet krem og bygg videre. Avslutt med et tynt lag krem rundt hele kaken.

Pynt

Pynt kaken med bær, makroner, marengs, blomster og urter.

Tips!

Hvis du har lyst til å lage en ekstra høy og festfin kake, kan du bake to eller flere kakebunner i litt små springformer på 15-18 cm. Del kakebunnene i 2 eller 3 og stable dem oppå hverandre med krem og fyll imellom.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆