småkaker & cookies
Sprø krumkaker
Krumkaker er en av de fineste klassiske julekakene vi har. Skjøre og sprø kaker med et nydelig mønster som gjør dem til ekte festkaker.
1t / 1t 30min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Middels
Ingredienser
12 porsjoner
3 stkegg (Se oppskrift for detaljer ang størrelse og vekt.)
150 gsukker
150 ghvetemel
1 tskardemomme
150 gsmør
2 sskaldt vann (spe med mer om nødvendig)
Fremgangsmetode
Vei eggene med skall, og bruk like mange gram sukker, hvetemel og smør.
Smelt smøret og sett det til side for avkjøling
Visp egg og sukker til lys og luftig eggedosis.
Sikt i mel og kardemomme og vend det forsiktig inn. Vend i det smeltede smøret.
Spe med 2-3 ss vann.
La røren svelle i 20-30 minutter.
Legg en ss røre i midten av krumkakejernet og trykk godt sammen.
Stek til krumkaken er gyllen og løft den så forsiktig ut og rull den rundt krumkakepinnen. Vær rask, men forsiktig, og legg den så over på en rist for avkjøling.
Så snart krumkaken er avkjølt vil den være stiv og holde fasongen, som regel i akkurat passe tid for å rulle den neste.
La krumkakene avkjøle helt på rist før de oppbevares i tett boks.
Oppskriften gir ca. 30 krumkaker.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆