Til hovedinnhold
dessert og søt bakst

Japansk bløtkake med grønn te og kirsebærblomst

Denne unike bløtkaken er inspirert av tradisjonelle japanske smaker. Matcha-te og ekstrakt av kirsebærblomst vil garantert by på en ny og spennende smaksopplevelse!

20min / 1t 30min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Avansert

Ingredienser

8 porsjoner

Mandelbunner:

8stkeggehviter (romtempererte)

8sssukker

8stkegg (romtempererte)

240gmelis

240gmandelmel

120ghvetemel

en halvtssalt

en halvtsCreme de tartar

12gMatcha pulver (av god kvalitet)

1dæsjvann (til å røre ut te-pulveret)

Vaniljekrem:

2stkvaniljestenger

5dlhelmelk

240geggeplommer

50gsukker

50gmaizena

Italiensk marengs:

240gsukker

2dlvann

40gsukker

180geggehviter

Chiboustkrem Sakura:

en halvsskirsebærblomst-ekstrakt (sakura)

1dæsjtitandioksid (til tilstrekkelig lys krem)

1kgmangostan

Dekor:

400gmarsipan (ekstra hvit)

700gkremfløte

3ssmelis

1dæsjMatcha pulver

1håndfullhermetiserte kirsebærblomster (eller tørkede kirsebærblader)

Fremgangsmetode

Slik lager du mandelbunner

Sett ovnen på 220 grader.
Smør 3 springformer Ø26 cm, og legg bakepapir i bunn. Smør papiret.
Visp eggehvitene til de skummer, ha så i creme de tartar sukker og visp til en fast marengs.
Ha i melis, mandelmel og salt i en bolle og visp med håndmikser inn ett og ett egg, til det tykner og blekner.
Kok opp litt av vannet, avkjøl til 75-80 grader ved å tilsette kaldt vann.
Rør inn matchapulveret, kjøl det litt mer og bland inn i mel- og eggblandingen.
Sikt i hvetemelet, bland inn så det er akkurat blandet, og vend til slutt inn marengsen forsiktig med en slikkepott.
Stek i 10-15 min eller til ferdig, sjekk med en grillpinne.

Slik lager du vaniljekrem

Kok opp melk med frøene fra vaniljestengene og selve stengene. Ta av varmen og la trekke i 10 min.
Ta ut vaniljestengene. Visp sammen eggeplommer, sukker og maizena til det blir luftig.
Ha melken i eggeblandingen mens du visper til det er jevnt. Ha blandingen tilbake i kjelen og varm opp mens du visper, til det koker opp ordentlig.
Ta kremen av varmen og avkjøl.

Slik lager du italiensk marengs

Kok opp sukker og vann til 115-122 grader.
Visp eggehviter og sukker til stiv marengs mens sukkerlaken koker.
Når sukkerlaken når 115-122 grader, heller du i marengsen mens du pisker på lav hastighet til det blir en stiv marengs (italiensk).

Slik lager du Chiboustkrem Sakura

Bland inn kirsebærblomst-ekstrakt i den italienske marengsen.
Bland vaniljekrem i marengsen og vend til det blir en luftig krem.
Bland inn titandioksid.
Bland inn mangostan.

Slik monterer du

Kjevle ut 2 marsipansirkler a 26 cm. Dryss litt melis på benken, kjevle ut marsipanen tynt og stikk ut med en kakering, evt. finskjær kanten med skalpell (spesielt hvis du ikke skal kle med krem, men vise lagene).
Del kremen i to like deler.
Plasser den ene mandelbunnen midt på kakefatet.
Legg en marsipansirkel oppå.
Ha 1 del krem over marsipansirkelen, og legg deretter på en ny kakebunn, marsipansirkel, resten av kremen, og til slutt den siste kakebunnen.

Slik dekorerer du

Pisk kremfløte med melis. Dekk kaken med krem, så jevnt og pinlig nøyaktig som mulig. Tenk japansk stramhet.
Sprøyt 8 store kremdotter symmetrisk rundt kanten og bruk en te-sil til å ”bestøve” kremdottene lett med grønn-te pulver.
Legg på en kirsebærblomst på hver kremdott.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn