Til hovedinnhold
dessert og søtt

Dronning Maud dessert

Imponer gjestene med noe så sjeldent som en vaskeekte norsk dessert! Dronning Maud dessert passer utmerket til alle store og små anledninger.

Dronning Maud dessert lagt lagvis i stettglass. Pyntet med et dryss revet sjokolade og noen blader sitronmelisse. Hyggelig pyntet kaffebord.

1t / 0min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

75gmørk kokesjokolade

2dlkremfløte (kald)

2stkgelatinplater

2stkromtempererte egg

2sssukker

2sskokende vann

Fremgangsmetode

Riv mørk sjokolade på fint rivjern og sett kjølig.
Pisk kremfløte til en tykk og god krem, men pass på at den ikke sprekker. Sett bollen kaldt.
Legg gelatinplatene i rikelig med kaldt vann, i 10 minutter.
Pisk egg og sukker til en tykk og lys eggedosis. Det tar ca. 10 minutter.
Klem bløtleggingsvannet ut av gelatinplatene. Kok opp vann i en liten kasserolle. Tilsett de bløtlagte gelatinplatene og rør om til de har løst seg helt opp. Det er viktig at vannet er varmt nok for at gelatinen skal stivne tilstrekkelig.
Pisk gelatinblandingen inn i eggedosisen på lav hastighet til alt er godt blandet.
Vend deretter kremen raskt inn i eggedosisen.
Bruk porsjonsformer eller én stor dessertskål og fyll opp med 1/3 av kremen. Dryss på et godt lag revet sjokolade. Gjenta prosessen 2 ganger til, til all kremen og sjokoladen er brukt opp.
Dekk med plastfolie og sett i kjøleskapet natten over, til fromasjen har stivnet.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit