dessert og søtt
Dronning Maud dessert
Imponer gjestene med noe så sjeldent som en vaskeekte norsk dessert! Dronning Maud dessert passer utmerket til alle store og små anledninger.
1t / 0min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
75 gmørk kokesjokolade
2 dlkremfløte (kald)
2 stkgelatinplater
2 stkromtempererte egg
2 sssukker
2 sskokende vann
Fremgangsmetode
Riv mørk sjokolade på fint rivjern og sett kjølig.
Pisk kremfløte til en tykk og god krem, men pass på at den ikke sprekker. Sett bollen kaldt.
Legg gelatinplatene i rikelig med kaldt vann, i 10 minutter.
Pisk egg og sukker til en tykk og lys eggedosis. Det tar ca. 10 minutter.
Klem bløtleggingsvannet ut av gelatinplatene. Kok opp vann i en liten kasserolle. Tilsett de bløtlagte gelatinplatene og rør om til de har løst seg helt opp. Det er viktig at vannet er varmt nok for at gelatinen skal stivne tilstrekkelig.
Pisk gelatinblandingen inn i eggedosisen på lav hastighet til alt er godt blandet.
Vend deretter kremen raskt inn i eggedosisen.
Bruk porsjonsformer eller én stor dessertskål og fyll opp med 1/3 av kremen. Dryss på et godt lag revet sjokolade. Gjenta prosessen 2 ganger til, til all kremen og sjokoladen er brukt opp.
Dekk med plastfolie og sett i kjøleskapet natten over, til fromasjen har stivnet.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆