dessert og søtt
Eton Mess med bringebær
Eton mess er en tradisjonell engelsk dessert og er frisk og god.
1t 30min / 20min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
Dette trenger du:
12 stkHvite pikekyss
3 dlkremfløte
2 tssukker
1 stklime (skallet)
300 gfriske bringebær
Pikekyss:
2 stkeggehviter
125 gsukker
Fremgangsmetode
Skill eggeplommene fra hviten. Pisk eggehvitene til skummet blir hvitt og litt stivt. Pisk inn halvparten av sukkeret, litt etter litt. Pisk videre til du får en glatt, skinnende og stiv marengs.
Kle to bakebrett med bakepapir. Fordel marengs på brettene med en sprøytepose. Stek på 100 grader varmluft i 1-1 1/2 time til marengsen er sprø utenpå, men fortsatt litt myk inni. La pikekyssene stå i ovnen til den er helt avkjølt.
Rør halvparten av bringebærene sammen med litt sukker. Riv limeskall på et fint rivjern og bland dette med ca. 1 ts sukker. Pisk kremfløte og sukker stivt og smuldre marengsen grovt.
Fordel rørte bær, krem, marengs, limesukker og hele bær lagvis i glass. Topp med bær eller smuldret marengs og server straks.
Tips:
Pikekyssene kan også kjøpes ferdig.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆