dessert og søtt
Hjemmelaget multekrem med vanilje
For mange er multekrem den eneste desserten som gjelder på julaften. Den er frisk, søt, kremete og herlig klassisk. Her har vi tilsatt litt vanilje for å gjøre klassikeren enda mer smakfull!
5min / 10min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Superenkel
Ingredienser
6 porsjoner
3 dlkremfløte
1 ssekte vaniljesukker (eller frøene fra en vaniljestang)
3 ssmelis
5 dlmulter (lett sukret)
Fremgangsmetode
Pisk opp fløte, vaniljesukker og melis til en halvstiv krem.
Vend inn multene, men spar de fineste til pynt.
Dekk til bollen med multekrem, og sett i kjøleskapet til den skal serveres. Husk at pisket kremfløte "smelter", og helst ikke skal stå for lenge etter pisking, maks 2-3 timer.
Tips!
Ønsker du en friskere krem kan du blande inn 100 gram crème fraîche eller vaniljeyoghurt.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆