dessert og søtt

Innbakt sjokolade

Enklere blir det ikke! En hel sjokoladeplate dekket av varm, sprø butterdeig!

Sjokolade innbakt i butterdeig, toppet med hakkede mandler og skåret i skiver, servert på grå tallerken.

20min / 10min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

3pkbutterdeig (tint)

200gsjokoladeplate

4ssmandler

1stkegg

1dæsjhvetemel (til å strø på benken)

Fremgangsmetode

Sett ovnen på 180 °C.
Legg butterdeigsplatene ut på et melet bord med overlappende langsider. Kjevle deigen ut til et rektangel på ca. 25 x 35 cm.
Legg sjokoladeplaten på langs i midten og fold kortsiden over kortendene på sjokoladeplaten. Bruk en skarp kniv og skjær parallelle snitt i deigen nedover langsidene.
Start inne ved sjokoladen og skjær ut mot kanten med 2-3 cm mellomrom nedover begge langsidene slik at du får strimler du kan flette over sjokoladen fra hver side.
Start øverst og fold en stripe fra hver side, annen hver gang, nedover til hele sjokoladen er godt pakket inn.
Hakk 4 ss mandler. Lettpisk 1 egg og pensle den flettede deigen. Dryss med hakkede mandler. Stek i ovnen i 20 minutter. Del i biter og server mens den fremdeles er varm.
Du kan gjøre det hele enklere ved å bare brette langsidene over sjokoladen også.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit