dessert og søtt
Innbakt sjokolade
Enklere blir det ikke! En hel sjokoladeplate dekket av varm, sprø butterdeig!
20min / 10min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
3 pkbutterdeig (tint)
200 gsjokoladeplate
4 ssmandler
1 stkegg
1 dæsjhvetemel (til å strø på benken)
Fremgangsmetode
Sett ovnen på 180 °C.
Legg butterdeigsplatene ut på et melet bord med overlappende langsider. Kjevle deigen ut til et rektangel på ca. 25 x 35 cm.
Legg sjokoladeplaten på langs i midten og fold kortsiden over kortendene på sjokoladeplaten. Bruk en skarp kniv og skjær parallelle snitt i deigen nedover langsidene.
Start inne ved sjokoladen og skjær ut mot kanten med 2-3 cm mellomrom nedover begge langsidene slik at du får strimler du kan flette over sjokoladen fra hver side.
Start øverst og fold en stripe fra hver side, annen hver gang, nedover til hele sjokoladen er godt pakket inn.
Hakk 4 ss mandler. Lettpisk 1 egg og pensle den flettede deigen. Dryss med hakkede mandler. Stek i ovnen i 20 minutter. Del i biter og server mens den fremdeles er varm.
Du kan gjøre det hele enklere ved å bare brette langsidene over sjokoladen også.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆