iskrem og sorbet
Herlig daimiskake med marengsbunn
Hjemmelaget daimiskake med marengsbunn smaker himmelsk, og passer perfekt til store og små anledninger. Og den kan lages flere dager i forveien.
2t 30min / 0min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Middels
Ingredienser
8 porsjoner
Marengsbunn:
4 stkeggehviter
175 gsukker
1 tseddik
1 tsmaisenna
Iskakefyll:
4 platergelatin
1 dlkaffe
100 gsukker
4 stkeggeplommer
5 dlkremfløte
100 gDaimkuler (eller grovhakket Daimsjokolade)
Pynt:
50 gDaimkuler
50 gDaim (grovhakket)
Fremgangsmetode
Forvarm ovnen til 150 grader. Gni sidene på kakeformen inn med smør for å feste papiret. Fest bakepapir i bunnen på kakeformen og lag en høy «krage» med bakepapir rundt kanten.
Bruk kjøkkenmaskin og sørg for at bollen er helt ren og tørr. Pisk eggehviter og halvparten av sukkeret til hvitt skum.
Tilsett resten av sukkeret litt og litt mens maskinen går, og visp til en stiv marengs.
Tilsett eddik og sikt inn maisenna og rør til alt er godt blandet.
Hell marengsen over i formen og dra den oppover langs kantene med en slikkepott. Marengsen skal dekke kantene godt.
Stek på rist midt i ovnen i 1 time. La marengsbunnen stå i ovnen til den er helt avkjølt, gjerne natten over.
Iskakefyll
Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann i 10 minutter. Klem ut vannet og rør ut i varm kaffe til gelatinplatene er helt oppløst. La kaffen avkjøles i 5 minutter.
Pisk sammen sukker og eggeplommer til eggedosis.
Rør om i eggedosisen mens den avkjølte kaffen tilsettes i en tynn stråle.
Pisk fløten til stiv krem og bland sammen med eggedosisen.
Vend Daim-kulene inn i iskremmassen.
Hell iskremmassen over den ferdige marengsbunnen. Dekk med plastfolie og frys ned over natten, minimum 8 timer.
Ta kaken ut av frysen ca. 30 minutter før servering. Pynt med Daim-kuler og grovhakket Daim-sjokolade.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆