dessert og søtt

Kokosboller uten sukker

Kokosbollen er som en liten gavepakke for alle som er glade i søtt; med sin myke innside og et tynt sprøtt lag sjokolade. Fyllet i kokosbollene er uten tilsatt sukker, og bruker du sukkerfri sjokolade får du en helt sukkerfri kokosbolle.

Kokosboller uten sukker servert i tårn på hvit tallerken med et dryss revet kokos og en grønn kvast frisk mynte.

20min / 3t forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

12 porsjoner

3stkeggehviter

3sssukrinmelis (eller annen søtning tilsvarende 3 ss sukker)

4platergelatin

2ssvann

100gmørk sjokolade 70% (eller sukkerfri mørk sjokolade)

2sskokos

Fremgangsmetode

Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann.
Stivpisk eggehvitene luftige og hvite. Tilsett sukrinmelis.
Smelt gelatinplatene etter anvisning på pakken og hell i en tynn stråle over eggehvitene mens du visper. Sett det kaldt i et par timer til det er helt stivnet.
Del opp i ca. 12 boller. Smelt sjokolade, avkjøl noe (pass på at sjokoladen ikke stivner igjen) og dypp bollene forsiktig i. Du kan også bruke en skje til å helle sjokolade over bollene.
Strø eventuelt kokos over til slutt, og sett kokosbollene kjølig i en times tid.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit