dessert og søtt
Kokosboller uten sukker
Hard utenpå, men myk inni. Søtt, men ikke for syndig. Kokosbollen er som en liten gavepakke for alle som er glade i godt, men ikke har lyst på for mange kalorier. Disse er uten sukker og uten laktose hvis du velger melkefri sjokolade.
3t 20min / 20min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
12 porsjoner
3 stkeggehviter
3 sssukrinmelis (eller annen søtning tilsvarende 3 ss sukker)
4 platergelatin
2 ssvann
100 gmørk sjokolade 70% (eller sukkerfri mørk sjokolade)
2 sskokos
Fremgangsmetode
Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann.
Stivpisk eggehvitene luftige og hvite. Tilsett sukrinmelis.
Smelt gelatinplatene etter anvisning på pakken og hell i en tynn stråle over eggehvitene mens du visper. Sett det kaldt i et par timer til det er helt stivnet.
Del opp i ca. 12 boller. Smelt sjokolade, avkjøl noe (pass på at sjokoladen ikke stivner igjen) og dypp bollene forsiktig i. Du kan også bruke en skje til å helle sjokolade over bollene.
Strø eventuelt kokos over til slutt, og sett kokosbollene kjølig i en times tid.
Kokosbollene er laktosefrie så lenge sjokoladen er uten melk/melkepulver. De fleste mørke sjokolader er uten melk. Se på næringsinnholdet.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆