konfekt
Fargerike marengs med peppermynte
Kaster du eggehvitene som du har til overs etter baking? Bruk dem heller til å lage julens aller søteste polkagris-marengs!
1t / 30min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
1 porsjoner
4 stkeggehviter
1 tseplecidereddik eller hvitvinseddik
240 gsukker
4 dråperpeppermynteolje
4 dråperrød konditorfarge (se hvor mange dråper du syns du trenger)
4 dråpergrønn konditorfarge (se hvor mange dråper du syns du trenger)
Fremgangsmetode
Ha eggehviter, eddik og sukker i en ren bakebolle.
Visp til du har en seig og luftig marengs. Eddik gir en seig konsistens og en flott glans til de ferdigstekte marengsene.
Vend inn peppermynteolje.
Del porsjonen i to.
Vend forsiktig inn noen dråper konditorfarge i hver porsjon, rød i den ene og grønn i den andre. Klarer du å ikke blande konditorfargen helt jevnt er det bare fint. Stripeeffekt gir marengsen et kult utseende.
Ha marengsen over i en sprøytepose og lag små pikekyss. Antallet avhenger av størrelsen.
Forvarm ovnen til 100 grader varmluft. Stek i ca. 1 time til marengsen lett kan fjernes fra bakepapiret.
Henger marengsen igjen i bakepapiret trenger den mer tid i ovnen. Ikke la deg friste til å heve temperaturen. Da ødelegger du marengsen og den blir bitter og brent fremfor sprø og lekker.
Tips
Eggehvitene må ikke inneholde noe av eggeplommen hvis du skal piske den stiv. Finnes det en ørliten dråpe eggeplomme i eggehviten vil ikke eggehvitene bli stive. Fettet fra eggeplommene forhindrer at hviten hever seg.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆