konfekt
Hjemmelaget kakepynt - kandiserte blomster og marsipanroser
Kandiserte blomster og roser av marsipan gjør festkaken like vakker som maidagen. Her kan du lære kakepyntteknikkene – det er faktisk ikke så vanskelig som det ser ut som! Her får du konditor Camilla Mathisens triks til perfekt kakepynt.
1t / 0min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Middels
Ingredienser
1 porsjoner
Kandiserte blomster:
1 håndfullspiselige blomster
1 stkeggehvite (stor)
1 håndfullsukker
Marsipanroser:
100 gmarsipan (cirka 20 gram marsipan per rose)
2 dråperkonditorfarge (hvis du ønsker en delikat pastellfarge på rosen)
Fremgangsmetode
Kandiserte blomster
Plukk de vakreste blomstene fra planten og legg dem på et kjøkkenpapir. Bruk helst blomster fra din egen hage, som ikke er sprøytet med plantevernmidler.
Visp sammen eggehvite fra 1 stort egg. Bruk en pensel og pensle på eggehvite på kronbladene til hver blomst. Pass på at det ikke blir for mye eggehvite på hver (tørk av forsiktig hvis nødvendig). Strø over sukker og legg til tørk.
La blomstene ligge til tørk et mørkt og romtemperert sted i 24-48 timer før de er ferdig kandisert.
Etter tørking er de kandiserte blomstene ferdig til å brukes som kakepynt.
Tips
Stemorsblomster, roser, lavendel, syrin, stokkrose og ringblomst er eksempler på blomster som kan spises.
Marsipanroser
Beregn cirka 20 gram marsipan per rose. Fordel noen dråper konditorfarge i marsipanen hvis du ønsker en delikat pastellfarge på rosen. Kna marsipanen til fargen er fordelt. Form en kjegleformet knopp og sju små baller i lik størrelse.
Legg ballene mellom to lag plast og klem dem ut til jevne sirkler (cirka 3,5 cm i diameter), bruk gjerne håndbaken. Rull sirkelen rundt knoppen, legg neste sirkel inn før du er helt ferdig med første. Fortsett slik til alle sirkelen er brukt opp.
Brett ut rosebladene på toppen underveis, slik at formen blir som en halvt utsprunget rose. Skjær av nederste delen av rosen, slik at den står støtt på kaken.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆