konfekt
Mandelkuler med dadler og klementin
Å lage sin egen julekonfekt er verken vanskelig eller tidkrevende. Hva med mandelkuler med dadler og klementin? Enkle å lage, uten raffinert sukker, og perfekt som spiselig julegave eller førjuls-snacks. Prøv dem også som en deilig tursnacks når du trenger litt ekstra energi på skogsturen!
10min / 10min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Superenkel
Ingredienser
12 porsjoner
200 gmandelmel
100 gbløte dadler (uten stein)
en fjerdedel tssalt
en halv stkklementin (kun revet skall)
2 ssklementinsaft
2 sskakaopulver
Fremgangsmetode
Oppskriften gir ca. 12 konfektkuler, avhengig av størrelse.
Bruk food processor med kniv og kjør mandelmel, dadler, salt, revet klementinskall og klementinsaft i ca. 5 minutter, til massen begynner å bli litt oljete og bløt nok til å formes.
Form til kuler, og rull i kakaopulver.
Oppbevar tørt og kjølig.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆