dessert og søtt
Lemon meringue pie på glass
Lemon meringue pie, eller sitronterte med marengskrem, har alt vi ønsker oss i en dessert; sprø bunn, friskt fyll og søtt marengslokk! Denne dekonstruerte versjonen er så lettvint at du kan lage den på påskefjellet, og så god at den kunne vært servert på en fin restaurant. Lemon curd får du kjøpt hos Coop Mega.
5min / 30min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
6 porsjoner
150 ghavrekjeks
80 gsmør
4 stkeggehviter
180 gsukker
2 glasslemon curd
Fremgangsmetode
Knus kjeksene til grove smuler ved å legge dem i en pose og banke dem i stykker med en kjevle. Vil du ha kjeksene helt finsmulet kan du bruke en foocprocessor.
Smelt smøret og bland sammen med kjekssmulene. Finn frem 6 egnede porsjonsformer eller glass, og fordél kjekssmulene i bunnen. Sett kjølig mens du lager marengsen.
Skill eggehviten fra eggeplommene. Pass på så det ikke kommer noe eggeplomme med.
Finn frem en stor bolle og pisk eggehvitene sammen med 40 gram av sukkeret til du har en halvstiv marengs. Bruk kjøkkenmaskin eller elektrisk håndvisp.
Tilsett resten av sukkeret og pisk videre til marengsen er helt stiv og blank. Ha over i en sprøytepose.
Fordel lemon curd i glassene over kjeksen. Sprøyt marengstopper på hvert glass.
Svi toppene med en crème brûlée-brenner til marengsen blir litt gyllen.
Tips!
Lemon curd er en britisk sitronkrem som er laget av egg, sukker, smør og sitron. Lemon curd egner seg godt som kakefyll og som pålegg på toast. Du får kjøpt ferdig lemon curd hos Coop Mega.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆