dessert og søtt

Ovnsbakte epler med rosiner og mandler

Epler bakt i ovnen med brunt sukker, rosiner og mandler er knallgodt som dessert, eller til kveldskosen. Servér gjerne med en kule vaniljeis eller litt vaniljekesam.

Ovnsbakte epler med rosiner og mandler, servert på mørk tallerken med en kule vaniljeis. Ildfast form med ovnsbakt eple i forgrunnen.

30min / 15min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

6stkepler

en halvdlbrunt sukker

en halvdlrosiner

en halvdlmandler (grov hakket)

2sssmør (til smøring av formen)

1sshvitt sukker (til formen)

Fremgangsmetode

Skyll eplene. Skjær av topplokket og skjær ut kjernehuset.
Bland sammen brunt sukker, rosin og mandler, og fyll i kjernehuset. Putt gjerne på topplokket igjen.
Ha eplene i en smurt ildfastform som du strør med litt sukker. Dette blir deilig karamellsaus.
Stekes i midten i ovnen på 180 grader i 20-30 minutter, til eplene er møre.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit