dessert og søtt
Ovnsbakte epler med rosiner og mandler
Epler bakt i ovnen med brunt sukker, rosiner og mandler er knallgodt som dessert, eller til kveldskosen. Servér gjerne med en kule vaniljeis eller litt vaniljekesam.
30min / 15min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
6 stkepler
en halv dlbrunt sukker
en halv dlrosiner
en halv dlmandler (grov hakket)
2 sssmør (til smøring av formen)
1 sshvitt sukker (til formen)
Fremgangsmetode
Skyll eplene. Skjær av topplokket og skjær ut kjernehuset.
Bland sammen brunt sukker, rosin og mandler, og fyll i kjernehuset. Putt gjerne på topplokket igjen.
Ha eplene i en smurt ildfastform som du strør med litt sukker. Dette blir deilig karamellsaus.
Stekes i midten i ovnen på 180 grader i 20-30 minutter, til eplene er møre.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆