dessert og søtt
Riskrem med rød saus - på to måter
Rødt skal det være! Her er oppskriften på riskrem, samt to klassiske varianter av rød saus.
20min / 10min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
Dette trenger du til riskrem:
5 dlkokt risengrynsgrøt (kald)
3 dlkremfløte
2 sssukker
1 tsvaniljesukker
1 håndfullmandler (til servering)
Rød bærsaus:
300 gbringebær (frosne)
en halv dlvann
1 dlsukker
Rød saftsaus:
3 dlrød saft
3 dlvann
1 sspotetmel (utrørt i 1 ss kaldt vann)
Fremgangsmetode
Visp kremfløten luftig med sukker og vaniljesukker. Vend kremen inn i den kalde risgrøten, til du får en jevn blanding. Bruk lette bevegelser, slik at du ikke slår ut luften fra kremen.
Server riskrem med hjemmelaget rød saus og hakkede mandler.
Rød bærsaus
Rør sammen bær, vann og sukker i en liten kasserolle til alt sukkeret er oppløst.
Sil sausen gjennom et dørslag (eller la være om du ikke er så nøye på om sausen skal være uten bringebærstener).
Avkjøl og oppbevar i kjøleskap frem til servering.
Rød saftsaus
Kok opp rød saft og vann.
Rør ut potetmelet i kaldt vann. Trekk kasserollen til side og hell i potetmelblandingen i en tynn stråle mens du rører.
Varm forsiktig opp til det tykner, trekk så kasserollen til side og sett sausen til avkjøling. Det er viktig at du ikke varmer for lenge og rører for mye, da vil sausen bli seig.
Oppbevar sausen i kjøleskap frem til servering.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆