dessert og søtt
Sjokolademousse med avokado
Sjokolademousse laget av avokado, går det ann da?! Absolutt! Den er kremete og fyldig, og ekstra god servert med masse friske bær.

5min / 10min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
2 porsjoner
2 stkspisemodne avokadoer
100 gkokesjokolade
3 ssbakekakao
1 klypesalt
2 ssflytende honning
en halv dllettmelk (spe til ønsket konsistens)
1 håndfullferske bær (fks. jordbær eller bringebær)
Fremgangsmetode
Smelt kokesjokoladen over vannbad, og avkjøl til romtemperatur.
Del avokadoene i to og kast steinen. Ta kjøttet ut av avokadoen med spiseskje og ha i en foodprosessor med sjokolade, kakao, salt og honning.
Kjør sammen, og spe med melk til du har en luftig mousse.
Servér med ferske bær.
Tips!
Vil du lage moussen melkefri kan du bruke melkefri kokesjokolade, og spe med plantemelk istedenfor lettmelk.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆