dessert og søtt

Sjokolademousse med avokado

Sjokolademousse laget av avokado, går det ann da?! Absolutt! Den er kremete og fyldig, og ekstra god servert med masse friske bær.

Sjokolademousse laget med avokado, servert i blåstripet skål med ferske jordbær og bringebær rundt. Liten kvast mynte på siden.

5min / 10min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

2 porsjoner

2stkspisemodne avokadoer

100gkokesjokolade

3ssbakekakao

1klypesalt

2ssflytende honning

en halvdllettmelk (spe til ønsket konsistens)

1håndfullferske bær (fks. jordbær eller bringebær)

Fremgangsmetode

Smelt kokesjokoladen over vannbad, og avkjøl til romtemperatur.
Del avokadoene i to og kast steinen. Ta kjøttet ut av avokadoen med spiseskje og ha i en foodprosessor med sjokolade, kakao, salt og honning.
Kjør sammen, og spe med melk til du har en luftig mousse.
Servér med ferske bær.

Tips!

Vil du lage moussen melkefri kan du bruke melkefri kokesjokolade, og spe med plantemelk istedenfor lettmelk.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit