Til hovedinnhold
dessert og søtt

Vaniljebakte epler med mascarpone- og rømmekrem

Dette er en lun og herlig høstdessert med karamelliserte epler med vanilje. I stedet for vaniljekrem eller is, har vi laget en fløyelsmyk krem med mascarpone og rømme. Topp gjerne desserten med sprø krokan eller müsli for å få litt krønsj.

Vaniljebakte epler med mascarpone- og rømmekrem, servert i svarte små skåler, med krokan i blå skål ved siden av.

20min / 25min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

Dette trenger du:

4stkepler

4sssukker

1dleplejuice

1stkvaniljestang (delt i to)

1sssmør

Mascarpone- og rømmekrem:

150gmascarpone

2dlseterrømme

1sssitronsaft

3ssmelis

Fremgangsmetode

Epler

Skrell eplene og del dem i biter.
Smelt sukkeret til karamell i en panne.
Tilsett eplejuice og vaniljestang. Kok opp og ha i eplebitene. La det småkoke til sausen så vidt tykner igjen. Tilsett smør.

Mascarpone- og rømmekrem

Rør sammen ingrediensene til kremen med en visp.
Server gjerne med noe sprøtt ved siden av, som müsli eller krokan.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit