varme drikker

Appelsingløgg med ingefær og kanel

Hjemmelaget appelsingløgg med masse deilig julekrydder er enkelt og raskt å lage. Fyll gløggen på fine flasker, og gi en spiselig julegave som varmer og gleder.

Appelsingløgg med ingefær og kanel tappet på patentflaske av glass, og pyntet med rød og hvit hyssing og røde tørkede bær. Flasken står på bord med flere spiselige julegaver.

10min / 5min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

6dlappelsinjuice (med fruktkjøtt)

2dleplejuice

1stkappelsin (i skiver)

2sshonning

2tsfersk revet ingefær

1stkkanelstang

1stkstjerneanis

en halvtskardemomme (knuste kjerner)

4tsgresskarfrø (eller pistasjnøtter)

Fremgangsmetode

Bland alle ingrediensene i en kjele.
Varm gløggen i ca. 10 minutter, jo lenger krydderne får trekke, jo mer smak får du. Gløggen skal ikke koke, men varmes til den ryker.
Servér varm, eller hell på flaske og gi bort i gave.

Tips!

Vil du at gløggen skal vare så lenge som mulig bør du helle den på steriliserte flasker, som har helt tett kork.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆