egg
Bondeomelett med bacon og chèvre
Kanskje har du spist en skikkelig god tortilla i Spania, eller en frittata i Italia? Vel, det er bondeomelett du får, om enn med noen lokale variasjoner. Her har vi laget en nydelig variant med bacon, chèvre, kokte poteter og ferske urter, men du kan bruke det du liker best. Er det rart vi synes bondeomeletten er den perfekte måten å bruke opp rester?
20min / 15min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
100 gbacon
en fjerdedel stkrødløk
en fjerdedel stkgul løk
1 feddhvitløk
3 stkvårløk
1 pottebasilikum (liten)
10 stkcherrytomater
4 stkkokte poteter
100 gchèvre
8 stkegg
8 ssvann
en halv dlparmesan
1 tsolje til steking
Fremgangsmetode
Kutt bacon i biter og stek i en stekepanne med litt olje. Tilsett deretter finhakket rødløk, gul løk og hvitløk og fres det i et par minutter.
Grovhakk vårløk og del tomatene i to. Ha det i stekepannen og la det surre et par minutter.
Del potetene i skiver og legg i pannen. Kutt opp basilikum og strø over. Bryt chèvre i mindre biter og fordel det i stekepannen.
Visp sammen egg og vann og rør inn revet parmesan. Hell blandingen over i stekepannen. Sett på lokk og la det steke i ca. 15 minutter på lav varme. Bondeomeletten er ferdig når eggeblandingen er fast i konsistensen.
Server med en god salat og litt brød.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆