egg

Bondeomelett med bacon og chèvre

Kanskje har du spist en skikkelig god tortilla i Spania, eller en frittata i Italia? Vel, det er bondeomelett du får, om enn med noen lokale variasjoner. Her har vi laget en nydelig variant med bacon, chèvre, kokte poteter og ferske urter, men du kan bruke det du liker best. Er det rart vi synes bondeomeletten er den perfekte måten å bruke opp rester?

Et stykke bondeomelett med tomater, bacon, chèvre og fersk basilikum servert på hvit tallerken, med fersk salat ved siden av. Brød i bakgrunnen, vannglass med sitronskiver og jernpanne med bondeomelett på rustikk trebord.

20min / 15min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

100gbacon

en fjerdedelstkrødløk

en fjerdedelstkgul løk

1feddhvitløk

3stkvårløk

1pottebasilikum (liten)

10stkcherrytomater

4stkkokte poteter

100gchèvre

8stkegg

8ssvann

en halvdlparmesan

1tsolje til steking

Fremgangsmetode

Kutt bacon i biter og stek i en stekepanne med litt olje. Tilsett deretter finhakket rødløk, gul løk og hvitløk og fres det i et par minutter.
Grovhakk vårløk og del tomatene i to. Ha det i stekepannen og la det surre et par minutter.
Del potetene i skiver og legg i pannen. Kutt opp basilikum og strø over. Bryt chèvre i mindre biter og fordel det i stekepannen.
Visp sammen egg og vann og rør inn revet parmesan. Hell blandingen over i stekepannen. Sett på lokk og la det steke i ca. 15 minutter på lav varme. Bondeomeletten er ferdig når eggeblandingen er fast i konsistensen.
Server med en god salat og litt brød.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit