Til hovedinnhold
egg

Bondeomelett med potet og skinke

Bondeomelett er den perfekte måten å få brukt opp restemat på. Bland rester av poteter og kjøtt med egg, og vipps har du en saftig og god bondeomelett.

Bondeomelett med potet og skinke, pyntet med gressløk og servert i svart støpejernspanne på hvitt bord. Skål med blandet salat og dekketøy ved siden av.

30min / 20min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

3stkkokte poteter

1stkløk

2sssmør

8stkegg

8ssmelk (eller vann)

1tssalt

1tspepper

200gkokt skinke (bogskinke)

1posefrosne erter

150grevet ost

1buntgressløk ( til topping)

Fremgangsmetode

Forvarm stekeovnen til 220 grader. Kok potetene hvis du ikke har kokte poteter fra før av.
Kutt løk og poteter i terninger. Fres løken et par minutter i litt smør i en stor stekepanne et par minutter. Ha oppi potetbitene. La potetene få en gyllen stekeskorpe ved middels temperatur.
Visp sammen egg og melk eller vann (1 ss per egg!) med salt og pepper.
Kutt skinke i terninger eller strimler og ha oppi panna sammen med ertene. Bland godt sammen før du heller eggeblandingen over. Dryss osten på toppen.
Sett stekepanna inn i stekeovnen og stek til omeletten blir fast, ca. 20 minutter. La omeletten avkjøle i 5-10 minutter før du vipper den ut av panna.
Finhakk gressløk og ha på før servering!

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit