egg
Bondeomelett med potet og skinke
Bondeomelett er den perfekte måten å få brukt opp restemat på. Bland rester av poteter og kjøtt med egg, og vipps har du en saftig og god bondeomelett.
30min / 20min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
3 stkkokte poteter
1 stkløk
2 sssmør
8 stkegg
8 ssmelk (eller vann)
1 tssalt
1 tspepper
200 gkokt skinke (bogskinke)
1 posefrosne erter
150 grevet ost
1 buntgressløk ( til topping)
Fremgangsmetode
Forvarm stekeovnen til 220 grader. Kok potetene hvis du ikke har kokte poteter fra før av.
Kutt løk og poteter i terninger. Fres løken et par minutter i litt smør i en stor stekepanne et par minutter. Ha oppi potetbitene. La potetene få en gyllen stekeskorpe ved middels temperatur.
Visp sammen egg og melk eller vann (1 ss per egg!) med salt og pepper.
Kutt skinke i terninger eller strimler og ha oppi panna sammen med ertene. Bland godt sammen før du heller eggeblandingen over. Dryss osten på toppen.
Sett stekepanna inn i stekeovnen og stek til omeletten blir fast, ca. 20 minutter. La omeletten avkjøle i 5-10 minutter før du vipper den ut av panna.
Finhakk gressløk og ha på før servering!
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆