egg
Eggerøre som smelter på tunga
Den er gul, fløyelsmyk, blank – og litt våt. Sjekk hvordan du lager perfekt eggerøre, trinn for trinn.
15min / 10min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
8 stkegg (gjerne romtemperert)
8 sshelmelk
1 klypesalt
1 tsgrovkvernet pepper (smak til etter steking)
8 ssgodt smør (spar den siste spiseskjeen til slutt)
Fremgangsmetode
Visp sammen egg, helmelk og salt. Vent med pepperen, den vil gjøre eggerøren grå om den tilsettes før steking.
Varm opp en stekepanne med godt med smør i. Hell i eggene og stek på svak til middels varme.
Etter 30 sekunder skraper du det som har satt seg på bunnen av panna, ut mot kantene. Vent litt til et nytt lag har satt seg og dytt dette vekk fra bunnen. Fortsett slik og pass på at det ikke brenner seg.
Når det begynner å bli mye fast materie, men allikevel godt med fuktig, ustekt egg igjen i panna, tar du av varmen og har i en spiseskje smør som får smelte og vendes inn helt til slutt.
Smak til med grovkvernet pepper, og dryss eventuelt over flaksalt og finhakket gressløk.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆