egg
Ekte spansk omelett
Har du kokte poteter til overs? Lag en ekte spansk omelett - det er perfekt restemat og selvskreven til tapasfesten.
20min / 15min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
1 og en halv ssolivenolje
en halv stkgul løk (finhakket)
250 gkokte poteter (i skiver, gjerne mer)
4 stkegg
4 ssvann (kan sløyfes)
1 tssalt
en halv tspepper
Fremgangsmetode
Skrell og finhakk løk. Skjær kokte poteter i 2-3 mm tykke skiver.
Varm opp olje i en liten stekepanne på 20-22 cm i diameter, på middels sterk varme. Stek løken under omrøring til den er myk og blank. Løft ut av stekepannen.
Fordel potetskivene jevnt utover i stekepannen og fordel løken jevnt utover.
Pisk egg, vann, salt og pepper sammen til en luftig røre, og hell over i stekepannen så det dekker grønnsakene. Tilsett mer egg, eller fløte om nødvendig.
La omeletten steke under lokk, på svak varme, til den har satt seg. Det tar ca. 10-12 minutter. Omeletten kan også stekes i ovnen på 180 grader varmluft. Det tar ca. 20 minutter.
Server omeletten varm eller lun, med et dryss finhakket bladpersille og godt brød til.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆