Til hovedinnhold
fisk og sjømat

3 spennende tilbehør til krabbe

Vær litt «vågal» og overrask både gjestene og deg selv med estragonmajones og mango- og avokadosalsa som tilbehør til krabbe. Det blir det garantert god stemning av!

3 spennende tilbehør til krabbe

10min / 30min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

Dette trenger du til estragonmajones:

eggeplomme

dijonsennep

hvitvinseddik

finhakket estragon

rapsolje

sitronsaft

salt

Dette trenger du til hvitløksbaguette:

romtemperert smør

hvitløk (raspet)

finhakket bladpersille

chiliflak

revet sitronskall

baguetter

Dette trenger du til mango- og avokadosalsa:

mango (i små terninger)

avokadoer ( i små terninger)

lime (saft og revet skall)

finhakket rød chili

estragon (hele blader)

salt og pepper (smak til)

Fremgangsmetode

Slik lager du estragonmajones

Sørg for at alle ingrediensene er romtempererte før du begynner. Det gir best resultat.
Bruk stavmikser og kjør sammen eggeplomme, sennep, eddik og estragon. Spe på med olje mens stavmikseren går og majonesen tykner. Smak til med sitronsaft og salt.

Slik lager du hvitløksbaguette

Sett ovnen på 200˚C. Rør sammen smør, hvitløk, bladpersille, chiliflak og sitronskall.
Skjær dype spor i baguettene uten å skjære helt gjennom. Fordel hvitløkssmør i sporene.
Stek brødene midt i ovnen på bakepapirkledd stekebrett til smøret er smeltet og brødene har fått litt farge. Serveres rykende varme.

Slik lager du mango- og avokadosalsa

Del mango og avokado i små terninger og ha i en bolle.
Tilsett limesaft, limeskall og finhakket chili.
Vend inn estragon og smak til med salt og nykvernet pepper.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆