blåskjell
Blåskjell med eplemost, hvitløk og urter
En herlig duft av hvitløk og sitrongress bærer bud om et skikkelig festmåltid. Her får du sjømat-ekspertens blåskjell-favoritt!
15min / 10min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
2 porsjoner
2 feddhvitløk
1 tssitrongress
1 stkrød chili
1 stkgulrot
1 stksjalottløk
2 sssmør
1 dlsyrlig norsk eplemost (gjerne Änglamarks økologiske eplemost)
1 kgblåskjell
1 nevefriske urter (for eksempel dill, estragon og persille)
Fremgangsmetode
Finhakk grønnsakene.
Fres grønnsakene kjapt i meierismør i en stor kjele.
Hell på eplemost, kok opp og tilsett blåskjell.
Damp under lokk til blåskjellene har åpnet seg. Ha på hakkede urter og server.
Slik sjekker du blåskjell
Gå alltid grundig gjennom blåskjellene før de havner i gryta. Kast skjell som er ødelagt eller ikke lukker seg når du banker lett på skallet.
Vask de friske skjellene under rennende vann og fjern byssustrådene (skjegget). Kast også skjell som ikke åpner seg etter damping.
Blåskjell du kjøper i butikken er alltid trygge, men har du plukket blåskjell selv bør du sjekke Mattilsynets blåskjellvarsel først.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆