Til hovedinnhold
torsk

Hjemmelaget fish and chips

Fish and chips er populærmat fra England! Med hjemmelagede chips og ertepuré får du skikkelig kosemat!

Hjemmelaget fish and chips servert på trebord i kremmerhus av avispapir. Liten mørk skål med remulade ved siden av, og skål med chips i bakgrunnen.

1t / 30min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Middels

Ingredienser

4 porsjoner

Fritert fisk:

700gtorskefilet (eller koljefilet)

50ghvetemel

1dæsjsalt og pepper

1tsbakepulver

125mliskaldt øl (eller mineralvann med bobler)

Chips:

800gpoteter (gjerne Beate)

2tssalt til kokevannet

1 og en halvlsolsikkeolje

2tshavsalt (til ferdige chips)

Ertepuré:

300gfrosne erter

2sssmør (eller god olivenolje)

1tssitronsaft

Fremgangsmetode

Chips

Skrell potetene og del dem i tykke staver. Kok dem i saltet vann til de er møre.
Sil av vannet og tørk potetstavene forsiktig med kjøkkenpapir.
Varm 1,5 liter solsikkeolje i en høy gryte.
Kok potetene (i omganger) i oljen når den er varm og det fosser rundt potetene. Når potetene er gylne, legges de over på en rist. Salt potetene. Gjenta dette til du har fritert alle potetene.

Fritert fisk

Del all fisken på langs i 4 like deler slik at alle fire får hver sin fiskefilet.
Legg 4-5 ss mel på en tallerken. Krydre melet med litt salt og pepper.
Vend fisken i melet.
Lag en røre med mel, bakepulver og øl. Dypp fisken i røren og slipp dem forsiktig ned i oljegryten som du stekte potetene i. Pass deg slik at det ikke spruter varm olje på deg.
Stek fisken til den er gyllen.

Ertestuing

Kok ertene i lettsaltet vann et par minutter, og sil deretter av vannet.
Mos ertene sammen med smør, eller olivenolje, og smak til med sitronsaft.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit