torsk
Hjemmelaget fish and chips
Fish and chips er populærmat fra England! Med hjemmelagede chips og ertepuré får du skikkelig kosemat!
1t / 30min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Middels
Ingredienser
4 porsjoner
Fritert fisk:
700 gtorskefilet (eller koljefilet)
50 ghvetemel
1 dæsjsalt og pepper
1 tsbakepulver
125 mliskaldt øl (eller mineralvann med bobler)
Chips:
800 gpoteter (gjerne Beate)
2 tssalt til kokevannet
1 og en halv lsolsikkeolje
2 tshavsalt (til ferdige chips)
Ertepuré:
300 gfrosne erter
2 sssmør (eller god olivenolje)
1 tssitronsaft
Fremgangsmetode
Chips
Skrell potetene og del dem i tykke staver. Kok dem i saltet vann til de er møre.
Sil av vannet og tørk potetstavene forsiktig med kjøkkenpapir.
Varm 1,5 liter solsikkeolje i en høy gryte.
Kok potetene (i omganger) i oljen når den er varm og det fosser rundt potetene. Når potetene er gylne, legges de over på en rist. Salt potetene. Gjenta dette til du har fritert alle potetene.
Fritert fisk
Del all fisken på langs i 4 like deler slik at alle fire får hver sin fiskefilet.
Legg 4-5 ss mel på en tallerken. Krydre melet med litt salt og pepper.
Vend fisken i melet.
Lag en røre med mel, bakepulver og øl. Dypp fisken i røren og slipp dem forsiktig ned i oljegryten som du stekte potetene i. Pass deg slik at det ikke spruter varm olje på deg.
Stek fisken til den er gyllen.
Ertestuing
Kok ertene i lettsaltet vann et par minutter, og sil deretter av vannet.
Mos ertene sammen med smør, eller olivenolje, og smak til med sitronsaft.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆