fisk og sjømat
Fiskeboller i hvit saus med karri
Fiskeboller i hvit saus fortjener å komme inn i varmen igjen. I hvert fall om du vil at barna skal spise mer fisk og sjømat!
30min / 10min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
Dette trenger du:
1 boksfiskeboller (ca. 400 gram)
8 stkpoteter
2 stkgulrøtter
1 stkbrokkoli
150 gbacon
Hvit saus med karri:
3 sssmør (ca. 60 gram)
2 tskarripulver
3 sshvetemel
2 dlkraft (fra fiskebollene)
4 dlmelk
1 tssalt og pepper (smak til)
Fremgangsmetode
Varm opp fiskebollene og kok potetene til de er møre. Riv gulrøttene på et rivjern, damp brokkolien mør, og sprøstek baconet.
Hvit saus med karri
Smelt smøret i en liten kjele på middels varme. Tilsett karri og hvetemel og visp godt til en jevn masse.
Tilsett kraft og melk gradvis mens du visper godt. Fortsett å vispe mens sausen koker i noen minutter til den blir jevn og fin.
Hvis du synes sausen er for tykk, visper du bare inn litt mer melk eller kraft. Smak til med salt og pepper.
La fiskebollene trekke noen minutter i sausen før servering, eller server sausen ved siden av.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆