fisk og sjømat
Frisk og spicy rekesalat med nudler
La deg friste av en sommerfrisk rekesalat full av herlige asiatiske smaker. Og det er faktisk ikke så vanskelig å skjære grønnsakene i tynne staver som du kanskje tror!
5min / 20min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
tre fjerdedeler dllimesaft
4 tslimeskall (revet)
15 gfersk ingefær (revet)
3 ssfiskesaus (nam pla)
3 sssukker
2 sssambal oelek (eller sriracha-saus)
300 grisnudler
1 kgreker (kokte)
1 stkslangeagurk (i tynne staver)
2 stkgulrot (i tynne staver)
4 stkvårløk (finsnittet)
Fremgangsmetode
Start med dressingen: Rør sammen limesaft og -skall, revet ingefær, fiskesaus, sukker og sambal oelek (sterk chilisaus) i en skål. Smak til og juster – sausen skal smake ganske syrlig, men i balanse med salt, søtt og sterkt.
Kok nudlene som anvist på pakningen. Avkjøl og sett til side.
Skjær agurk (ikke den myke kjernen) og gulrot i tynne staver for hånd eller med juliennejern. Finsnitt vårløk og grovhakk urtene.
Vend nudler, reker, grønnsaker og urter sammen med dressingen. Dryss til slutt over grovhakkede nøtter og finsnittet chili.