Til hovedinnhold
fisk og sjømat

Frisk og spicy rekesalat med nudler

La deg friste av en sommerfrisk rekesalat full av herlige asiatiske smaker. Og det er faktisk ikke så vanskelig å skjære grønnsakene i tynne staver som du kanskje tror!

5min / 20min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

limesaft

limeskall (revet)

fersk ingefær (revet)

fiskesaus (nam pla)

sukker

sambal oelek (eller sriracha-saus)

risnudler

reker (kokte)

slangeagurk (i tynne staver)

gulrot (i tynne staver)

vårløk (finsnittet)

Fremgangsmetode

Start med dressingen: Rør sammen limesaft og -skall, revet ingefær, fiskesaus, sukker og sambal oelek (sterk chilisaus) i en skål. Smak til og juster – sausen skal smake ganske syrlig, men i balanse med salt, søtt og sterkt.
Kok nudlene som anvist på pakningen. Avkjøl og sett til side.
Skjær agurk (ikke den myke kjernen) og gulrot i tynne staver for hånd eller med juliennejern. Finsnitt vårløk og grovhakk urtene.
Vend nudler, reker, grønnsaker og urter sammen med dressingen. Dryss til slutt over grovhakkede nøtter og finsnittet chili.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆