Til hovedinnhold
skalldyr

Gratinert kongekrabbe med sitron

Kongekrabbe er skikkelig festmat, særlig hvis du gratinerer det nydelige kjøttet med smør, sitron og friske urter.

Gratinert bein av kongekrabbe med sitron, servert i metallform med sitronskall, urter og granateplefrø. Liten skål med revet sitronskall i bakgrunnen.

5min / 15min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

4stkkongekrabbebein

1klypesalt og pepper

en halvstksitron (revet skall)

3sssmør

1ssfinhakket persille

1ssfinhakket gressløk

2ssgranateplekjerner

Fremgangsmetode

Del først beina i leddene. Deretter legger du beina med undersiden (den lyse) siden opp og skjærer beina i to på langs. Dette gir den peneste snittflaten. Krydre med salt og pepper.
Riv sitronskall og bland med smør, og litt av de friske urtene.
Bak krabbebeina i ovnen på 300 grader overvarme i fem minutter.
Dryss over resten av urtene, granateplekjernene og en skvis sitron.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit