Til hovedinnhold
fisk og sjømat

Gratinert kongekrabbe med sitron

Kongekrabbe er skikkelig festmat, særlig hvis du gratinerer det nydelige kjøttet med smør, sitron og friske urter.

Gratinert kongekrabbe med sitron

5min / 10min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

kongekrabbebein

salt og pepper

sitron (revet skall)

smør

finhakket persille

finhakket gressløk

granateplekjerner

Fremgangsmetode

Del først beina i leddene. Deretter legger du beina med undersiden (den lyse) siden opp og skjærer beina i to på langs. Dette gir den peneste snittflaten. Krydre med salt og pepper.
Riv sitronskall og bland med smør og litt av de friske urtene.
Bak krabbebeina i ovnen på 300 grader overvarme i fem minutter.
Dryss over resten av granateplekjernene. Server med en skvis sitron over.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆