skalldyr

Gratinert kongekrabbe med sitron

Kongekrabbe er skikkelig festmat, særlig hvis du gratinerer det nydelige kjøttet med smør, sitron og friske urter.

Gratinert bein av kongekrabbe med sitron, servert i metallform med sitronskall, urter og granateplefrø. Liten skål med revet sitronskall i bakgrunnen.

5min / 15min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

4stkkongekrabbebein

1klypesalt og pepper

en halvstksitron (revet skall)

3sssmør

1ssfinhakket persille

1ssfinhakket gressløk

2ssgranateplekjerner

Fremgangsmetode

Del først beina i leddene. Deretter legger du beina med undersiden (den lyse) siden opp og skjærer beina i to på langs. Dette gir den peneste snittflaten. Krydre med salt og pepper.
Riv sitronskall og bland med smør, og litt av de friske urtene.
Bak krabbebeina i ovnen på 300 grader overvarme i fem minutter.
Dryss over resten av urtene, granateplekjernene og en skvis sitron.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆