fisk og sjømat
Grillspyd med laks og marinert scampi
Godt, sunt, enkelt og fargerikt! Ikke rart at grillspyd er populær sommermat. Prøv disse med laks, scampi og en deilig hjemmelaget marinade!
10min / 25min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
Dette trenger du:
24 stkkokt scampi
200 glaks
4 sssesamfrø
1 stklime (kun saft)
en halv stksquash
en halv stkaubergine
en halv stkpaprika
1 ssrapsolje
1 tssalt og pepper
Marinade:
6 ssrapsolje
3 ssteriyakisaus
1 stkrød chili
en halv tssalt og pepper
Fremgangsmetode
Marinade
Finhakk chili og bland sammen resten av ingrediensene.
Grillspyd
Tre scampiene på grillspydet og pensle med marinade.
Skjær grønnsakene i biter og tre de på spyd som vist på bildet. Pensle med olje og krydre med salt og pepper.
Skjær laksen i biter. Tre bitene på spyd, strø på sesamfrø og skvis limesaft over.
Grill alle grillspydene på høy direkte varme i ca. 2 minutter. Snu når de får farge og husk at grønnsakene trenger lenger tid enn fisk og scampi.
Tips!
Bruker du grillspyd av tre er det viktig at du legger dem i vann før de legges på grillen, slik at de ikke tar fyr når du griller.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆