Til hovedinnhold
ørret

Helstekt ishavsrøye med saltkokte poteter og agurksalat

Å steke hel fisk i ovnen er ikke vanskelig, og resultatet blir både saftig og godt. Den fine, milde ishavsrøyen er en fisk de fleste liker.

Helstekt ishavsrøye servert på ovalt hvitt fat med sitronskiver. Skåler med saltkokte poteter og agurksalat ved siden av.

30min / 30min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

Dette trenger du:

1stkishavsrøye (1 stor eller 2 mindre)

1tssalt og pepper

1stkløk (i skiver)

en halvstkfennikel (i tynne skiver)

en halvstksitron (i skiver)

1ssmeierismør

Saltkokte poteter:

20stksmåpoteter

2dlgrovt salt

Agurksalat:

1stkagurk

1stkrødløk

4ssolivenolje

3ssrødvinseddik

4stilkerfrisk dill

1begerfriske bringebær

Fremgangsmetode

Fjern gjellene og vask fisken godt. Tørk fisken med kjøkkenpapir og krydre buken med salt og pepper.
Fyll buken med løk, fennikel og sitron. Legg fisken på dobbel aluminiums­folie og ha på et par klatter med smør. Pakk fisken godt inn i folien, og stek den midt i ovnen ved 220°C i ca. 20-30 min.

Saltkokte poteter

Ha poteter og salt i en kjele, og dekk med vann. Kok potetene i ca. 15 min eller til de er gjennomkokt. Hell av vannet og la potetene dampe seg tørre.

Agurksalat

Vask agurken og del den på langs. Skjær agurken i lange skiver med en ostehøvel. Skjær løken tynt og la den marinere i en bolle med olje og eddik. Rett før servering vendes agurk, dill og bringebær med løken.

Tips!

Dampet asparges, bønner eller små gulrøtter er perfekt tilbehør til din helstekte ishavsrøye.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit